N&T in het basisonderwijs

Welkom op de website van het NIBI - Nederlands Instuut voor Biologie

Het NIBI is de beroepsvereniging voor biologen. Het NIBI helpt leerkrachten om meer te doen met Natuur, Wetenschap en Techniek in het basisonderwijs. Dat doet het NIBI op de volgende manier:

 • De jaarlijkse landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie, kortweg NWT-conferentie waar 350 leerkrachten kunnen kiezen uit meer dan 30 workshops en lezingen over natuur, wetenschap en techniek. De komende conferentie is vrijdag 13 november. KOM IN BEWEGING! - over de wondere werking van ons lichaam. En over beweging in techniek. Zorg dat je er ook bij bent.
 • Met trainingen zoals de training Microscopie of de 3-daagse NWT-training.
 • Met de community Leerkrachten Natuur & Techniek op Facebook. Deel je toffe lessen en tips met elkaar en stop ze in de bijbehorende Google Drive map. Hier staan al meer dan 100 lesideeën. Van het maken van een duikboot tot een les over gebitten bij planten en vleeseters.
 • Het kwaliteitsmerk Biologie Plus School. Biologie Plus Scholen zijn scholen die meer dan gemiddeld aandacht besteden aan Natuur, Wetenschap en Techniek en die een serie trainingen hebben gevolgd om een doorlopende leerlijn op maat te maken en te implementeren in de eigen school. Zo werken deze scholen met opdrachtbakken voor techniek en geven ze lessen volgens de concept-contextbenadering. In de lessen staat onderzoekend en ontdekkend leren centraal. Er wordt gewerkt met de ontwerp- en onderzoekscyclus.
  De volgende scholen mogen zich Biologie Plus School noemen:
  1. Albertusschool - Loosbroek
  2. Montessorischool De Triangel - Beuningen
  3. School Oost - Bergen op Zoom
  4. De Werkschuit - Zwolle
  5. De Meander - Sauwerd
  6. Nutsbasisschool - Teteringen
  7. OBS Nieuwebrug - Ommen


Interesse? 
Wil jouw school meer informatie? Of een training op maat? Vraag een vrijblijvend gesprek bij Tycho (malmberg@nibi.nl).


 • Kom jij ook 13 november naar de landelijke NWT-conferentie? Met meer dan 30 workshops en lezingen over beweging, gezondheid, anatomie, duurzaamheid en techniek
 • Leerlingen onderzoeken en ontdekken.
 • Teamtrainingen zijn inspirerend, energiek en op maat gemaakt.