Comfortzone

| Onderzoek mee
Comfortzone

Iedereen heeft een comfortzone. Dat is het gebied waarin zaken bekend, voorspelbaar en (meestal) prettig zijn. Wanneer ik in mijn comfortzone werk, betekent het dat iets haalbaar voor me is, ik me ontspannen voel, en het werk voorspelbaar en lekker veilig is. Eigenlijk voelt het als een vorm van controle; ik weet waar ik aan toe ben. Hoe enorm spannend is het om die controle los te laten! Om uit mijn comfortzone te stappen en een nieuwe uitdaging aan te gaan: ik ga namelijk Biologie Plus verlaten en me inzetten voor de Rookvrije Generatie bij het Longfonds. Een prachtige nieuwe uitdaging met idem dito een prachtig maatschappelijk doel.

Loslaten
Eigenlijk voelt het als het loslaten van een kindje dat volwassen is geworden. Biologie Plus heb ik vanaf de grond mogen ontwikkelen, opbouwen en neerzetten in het basisonderwijs. En inmiddels kan het ook zonder mij draaien. Leerkrachten en scholen weten Biologie Plus te vinden, tweewekelijks maken we leerkrachten blij met Biologie Plus online, trainingen draaien goed en de NWT-conferentie is al negen jaar op een rij dé topper voor NWT in het basisonderwijs.

Duik in het diepe
Al met al ga ik een duik in het diepe maken. Maak jij dit jaar ook een duik in het diepe? Kom dan naar de tiende NWT-conferentie van Biologie Plus in Egmond aan Zee. Het programma is bijna rond en het belooft echt een G-E-W-E-L-D-I-G-E dag te worden! Met niet alleen Bas Haring en Diederik Jekel, maar óók met waddenfilmmaker Ruben Smit en oceaanbeschermer Dos Winkel. Oftewel de hele dag door toppers om jou en je collega’s te enthousiasmeren om met natuur, wetenschap en techniek aan de slag te gaan met de klas. Wat wil je nog meer?

Bedankt!
Rest mij nog te zeggen dat ik met enorm veel plezier heb gewerkt aan Biologie Plus, samen met mijn collega’s, honderden leerkrachten en andere professionals in het basisonderwijs. Bedankt voor de fantastische jaren en…blijf vooral doorgaan met NWT in jouw onderwijs.

Hartelijke groeten,
Karianne Djoyoadhiningrat-Hol

PS. Vanaf april 2017 ben ik bereikbaar via kariannehol@longfonds.nl. En je kunt me ten alle tijden vinden via LinkedIn: www.linkedin.com/in/kariannedjoyoadhiningrathol/
Vragen over NWT-trainingen, Biologie Plus en/of de landelijke NWT-conferentie? Mail dan naar Tycho Malmberg, malmberg@nibi.nl

foto Karianne Djoyoadhiningrat-Hol door
Karianne Djoyoadhiningrat-Hol